Opened 4 years ago

Closed 4 years ago

#2280 closed defect (worksforme)

The "Allow some non-intrusive advertising" option automatically re-enables itself after some time.

Reported by: MSI Team Assignee:
Priority: Unknown Milestone:
Module: Platform Keywords:
Cc: mapx, sebastian, Ross, greiner Blocked By:
Blocking: Platform: Chrome
Ready: no Confidential: no
Tester: Verified working: no
Review URL(s):

Description

Environment

Microsoft Windows 8.1 (6.3)
Google Chrome 42.0.2311.68 beta
Enabled Filterlists: Adblock Warning Removal List, EasyList, EasyPrivacy, Fanboy's Social Blocking List, and Malware Domains

How to reproduce

  1. Install Adblock Plus for Chrome.
  2. Disable the "Allow some non-intrusive advertising" option.
  3. Browse the web and wait some time.

...

Observed behaviour

The "Allow some non-intrusive advertising" option automatically re-enabled itself after some time.

Expected behaviour

The "Allow some non-intrusive advertising" option remains disabled until I re-enable it.

Change History (7)

comment:1 Changed 4 years ago by mapx

1.disable all other extensions, test keeping only ABP enabled
2.still happens try resetting chrome (then reinstalling ABP)

Last edited 4 years ago by mapx (previous) (diff)

comment:2 Changed 4 years ago by mapx

  • Cc mapx added

comment:3 Changed 4 years ago by sebastian

  • Cc sebastian Ross added
  • Component changed from Unknown to Platform

Which version of Adblock Plus are you using? Is it only that one option, or does other settings and filter lists get reset as well? How long do you have to wait usually until this happens? Does it get reset while Adblock Plus is running, or only when you restart the browser or reload the extension?

comment:4 Changed 4 years ago by greiner

  • Cc greiner added

comment:5 Changed 4 years ago by MSI Team

Adblock Plus version 1.8.12
The "Allow some non-intrusive advertising" option glitches most, but other filterlists occasionally glitch.
Glitches approximately 3 to 12 days.
Mostly while Adblock Plus is running, but sometimes when the browser is relaunched.

comment:6 Changed 4 years ago by sebastian

I suggest to try what mapx said, starting over with a fresh browser profile. It might be corrupted.

comment:7 Changed 4 years ago by sebastian

  • Resolution set to worksforme
  • Status changed from new to closed

This issue is pending without anybody able to reproduce it for 3 weeks now. Also meanwhile the code storing the filter list configuration on Chrome has been rewritten by #2021.

Note: See TracTickets for help on using tickets.