Opened 6 years ago

Closed 5 years ago

#374 closed defect (fixed)

"Only secure content is displayed" notifications with web pages, whereas without ABP for IE no such notifications.

Reported by: Spiff Assignee: oleksandr
Priority: P2 Milestone: Adblock-Plus-1.2-for-Internet-Explorer
Module: Adblock-Plus-for-Internet-Explorer Keywords:
Cc: oleksandr, trev Blocked By:
Blocking: Platform:
Ready: yes Confidential: no
Tester: Verified working: no
Review URL(s):

http://codereview.adblockplus.org/5862875692269568/

Description (last modified by philll)

Environment

Windows Vista Ultimate 32 bit (version 6.0.6002 SP2 Build 6002) / Internet Explorer 9 32 bit (version 9.0.8112.16421)
Win 7 Enterprise / IE 11.0.9600.16428
Adblock Plus for Internet Explorer (version 1.1.0.0)
EasyList Dutch+EasyList in the IE9 case
EasyList in the IE11 case

How to reproduce

With Adblock Plus 1.1 for Internet Explorer enabled,
go to
https://startpage.com/
https://www.security.nl/
for instance.

Observed behaviour

When using Adblock Plus for Internet Explorer "Only secure content is displayed" notifications are displayed with Internet Explorer on some web pages, whereas without using Adblock Plus for Internet Explorer those notifications are NOT displayed for those same web pages.

Expected behaviour

Using Adblock Plus for Internet Explorer should not result in the display of "Only secure content is displayed" notifications on web pages where without using Adblock Plus for Internet Explorer those notifications are not displayed for those same web pages.

Full details

See my December 1, 2013, report, here:
https://adblockplus.org/forum/viewtopic.php?f=16&t=19670

That report was posted at the Adblock Plus Bug reports forum, but there was no response by the Adblock Plus team and for some reason the topic was moved from the Bug reports forum to the Adblock Plus for Internet Explorer forum.

Change History (6)

comment:1 Changed 6 years ago by philll

  • Priority changed from Unknown to P2
  • Ready set

comment:2 Changed 6 years ago by philll

  • Description modified (diff)

comment:3 Changed 6 years ago by trev

  • Cc oleksandr trev added

That's the Internet Explorer variant of a mixed content warning. Oleksandr, any idea what is being considered insecure content here - our element hiding styles maybe? Or is it about the requests we block?

comment:4 Changed 5 years ago by oleksandr

  • Owner set to oleksandr

comment:5 Changed 5 years ago by oleksandr

  • Milestone set to Adblock-Plus-for-Internet-Explorer-next

comment:6 Changed 5 years ago by oleksandr

  • Resolution set to fixed
  • Review URL(s) modified (diff)
  • Status changed from new to closed

The issue was that we were redirecting some requests to res:// URLs, which was causing the above message to appear on sites loaded through HTTPS. Fixed in Devbuild 1.2.

Note: See TracTickets for help on using tickets.