Opened 3 years ago

Closed 2 years ago

#4187 closed defect (worksforme)

The ABP UI does not show until the webpage has finished loading

Reported by: scheer Assignee:
Priority: Unknown Milestone:
Module: Platform Keywords:
Cc: mapx, oleksandr, sebastian, Ross Blocked By:
Blocking: Platform: Edge
Ready: no Confidential: no
Tester: Unknown Verified working: no
Review URL(s):

Description

When the user selects the drop-down UI from the ABP icon whilst a page is loading, the UI does not show until the page has finished loading completely.

Normal behaviour in Chrome and Firefox is that the UI loads immediately, even if the page has not loaded yet.

Environment

ABP 0.9.4
Edge
Windows 10 (Insider Ring 14366)

How to reproduce

  1. Whilst a page is loading, select the ABP icon

Observed behaviour

The UI, although clicked, does not load until the page has finished lading.

Expected behaviour

The UI should load as soon as it is selected.

Change History (5)

comment:1 Changed 3 years ago by mapx

  • Cc mapx added

comment:2 Changed 3 years ago by mapx

  • Cc oleksandr added

comment:3 Changed 2 years ago by sebastian

  • Cc sebastian Ross added

Ross and Ollie, can you check whether this is still reproducible as of the current development build?

comment:4 Changed 2 years ago by oleksandr

Based on my tests of storage.local API I think the problem really was not the page loading, but really slow storage.local API calls. Given that we do some reading/writing every time the ABP icon is clicked that causes negative user experience. Using IndexedDB resolves that issue. This doesn't look like a problem in development build 0.9.11.1849

comment:5 Changed 2 years ago by sebastian

  • Resolution set to worksforme
  • Status changed from new to closed

I still hope that we can eventually go back using storage.local on all platforms. But as long as it's as useless in Microsoft Edge as it is now, we will stick with IndexedDB, I guess. So closing this issue.

Note: See TracTickets for help on using tickets.