Opened 20 months ago

Closed 9 months ago

#6363 closed defect (rejected)

Some mobile ads not being blocked (no filter issue)

Reported by: madada Assignee:
Priority: Unknown Milestone:
Module: Adblock-Plus-for-Samsung-Browser Keywords:
Cc: Blocked By:
Blocking: Platform: Adblock Browser for Android
Ready: no Confidential: no
Tester: Unknown Verified working: no
Review URL(s):

Description

Hello,

Below the general bug information I'll explain some additional findings.

Environment

  • Nokia 5 with Android 7.1.2, January 2018 security patch
  • Samsung Internet 6.2.01.12
  • Adblock Plus for Samsung Internet 1.1.2
  • Filter lists: 'Dutch' (my guess is this is 'EasyList Dutch+Easylist'?), disable tracking (I guess this must be EasyPrivacy?), something that loosely translates from Dutch to 'disable social media buttons' and lastly Malware domains. Acceptable ads have been unchecked.

How to reproduce

  1. Open Samsung Internet.
  2. Visit hotmail.com/outlook.com and login with Microsoft Account.

Observed behaviour

Advertisements are shown (like, in my case, some kind of clickbait advertisement on hotmail.com).

Expected behaviour

The advertisements should be blocked.

Additional findings

Installing firefox 58.0.1 followed by enabling uBlock Origin in there appeared to save the problem. After switching a lot of different filters on and off, I found "Adguard Mobile filter" (should be https://filters.adtidy.org/extension/chromium/filters/11.txt) to be responsible. I confirmed this by installing adguard for Samsung Internet and turning it on in the browser, to observe the described ads disappearing.
I filed an issue at EasyList, thinking the filter list was simply not up-to-date, but I got the response I should ask you guys (https://forums.lanik.us/viewtopic.php?p=132008#p132008)
Then I filed an issue at another wrong place again (https://adblockplus.org/forum/viewtopic.php?f=28&t=55007).

One more remark, probably not important, but anyway: orginally, two days ago, I also got ads on youtube.com, which also disappeared after using the mobile ads filter of Adguard. However I was not able to reproduce this issue a moment ago. So maybe that issue has been fixed in the meantime already.

I hope you can help me, many thanks in advance!

Attachments (1)

illustration.jpg (129.1 KB) - added by madada 20 months ago.
Screenshots to illustrate issue

Download all attachments as: .zip

Change History (3)

Changed 20 months ago by madada

Screenshots to illustrate issue

comment:1 Changed 20 months ago by hfiguiere

  • Component changed from Unknown to Adblock-Plus-for-Samsung-Browser

comment:2 Changed 9 months ago by jchee

  • Resolution set to rejected
  • Status changed from new to closed

Closed as ticket has been moved over to GitLab:
https://gitlab.com/eyeo/adblockplus/adblockplussbrowser/issues/20

Note: See TracTickets for help on using tickets.